Головна / Видео / 2017-й рік: підсумки роботи Костянтина Жеваго в Кременчуцькому районі

Понад 6 мільйонів гривень благодійної допомоги на соціальну та гуманітарну сферу виділив 2017-го року народний депутат України Костянтин Жеваго на реалізацію своєї депутатської діяльності на території Кременчуцького району.

Минулий рік у благодійних справах парламентаря був присвячений сільській медицині. Впродовж року у амбулаторіях сімейної медицини та районній лікарні Кременчуцького району завдяки Костянтину Жеваго з’явилося чимало обновок. Добрі справи примножуються! Сільська медицина – одна з занедбаніших соціальних галузей України – отримала друге життя у виборчому окрузі народного депутата України Костянтина Жеваго.
У селі Кам’яні Потоки навесні 2017-го року почало роботу нове приміщення амбулаторії сімейної медицини. Його змонтовано із високотехнологічних блок-модулів австрійського виробництва. Вартість новобудови – майже 1 мільйон гривень. Медичний персонал десяти амбулаторій сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктів району напередодні професійного свята отримали від народного депутата України Костянтина Жеваго 10 нових сучасних електровелосипедів. Загальна вартість подарунка – понад 140 тисяч гривень. Завдяки такому подарунку лікарі та фельдшери мають змогу швидко і без перевантажень діставатися хворих у сільських регіонах. Сільські фельдшери району одержали також медичні сумки з повним набором ліків для надання невідкладної допомоги.
За підтримки народного обранця здійснено капітальний ремонт приміщення майбутнього кабінету УЗД Кременчуцької районної лікарні. Щоб встановити отриманий лікарнею за міжнародним грантом УЗД-апарат, закладу необхідно було підготувати приміщення, яке відповідає усім вимогам СанПіН та ДБН. На реалізацію цього проекту було виділено 64 тис. гривень. Завдяки цьому населення Кременчуччини і ближніх районів має змогу отримати медичну послугу європейського рівня.
Завдяки благодійній допомозі Костянтина Жеваго було реконструйовано також нове приміщення Кременчуцької медико-санітарної експертної комісії, яка обслуговує людей із обмеженими можливостями з Кременчука, Горішніх Плавнів, а також Глобинського, Козельщинського і Кременчуцького районів. Нібулайзерами та зручними меблями забезпечив народний депутат Костянтин Жеваго амбулаторію сімейної медицини Омельницької територіальної громади.
Не залишив Костянтин Жеваго поза особистою увагою іще одну пріоритетну для себе галузь – освітянську. Впродовж 2017 року під патронатом народного обранця підприємства промислової групи «Феррекспо» оновлювали матеріальну базу навчальних закладів Кременчуччини. Так, у Білецьківському НВК було замінено вікна та придбано меблі на загальну суму 500 тисяч гривень.
Традиційно опікується Костянтин Жеваго талановитою молоддю свого виборчого округу. 10 дітей-переможців олімпіад безкоштовно відпочили влітку у дитячому спортивно-оздоровчому центрі «Горизонт», одержавши путівку вартістю 5000 грн. Кожна. Також талановита юнь мала змогу відвідати з екскурсіями міста Дніпро і Полтаву.
В полі зору народного обранця і ветерани праці та другої світової війни – їм традиційно було вручено продуктові подарунки до Дня перемоги, Дня визволення Кременчуччини та з нагоди ювілею ветеранської організації на загальну суму понад 60 тис. грн.
За добрим звичаєм вітав Костянтин Жеваго і юних школяриків району. 425 першокласників отримали цього року подарунки до Дня знань на суму 74 тис. грн. А напередодні Нового року новорічні солодкі подарунки від імені парламентаря вручено півтори тисячі учнів молодшої школи.

Тільки 2017-го року на благодійність у Кременчуцькому районі Костянтин Жеваго витратив 6 мільйонів гривень. Свою депутатську діяльність парламентар здійснює вже майже 20 років, тож за цей період у соціальну та гуманітарну галузі виборчого округу вкладено не просто колосальну суму, в них вкладено – душу!